Choď na obsah Choď na menu


Doména

8. 11. 2021

V tejto sekcii si môžete objednať a nastaviť vlastnú doménu (domény) II. rádu, nastaviť si hlavnú doménu alebo pridať vlastný e-mail(y).

sni--mek-obrazovky-2021-11-08-v--13.08.44.png

Objednávka domény II. rádu

Chcete mať vlastnú doménu II. rádu v tvare www.nieco.sk, www.neco.com a pod.? Stačí si túto doménu jednoducho objednať zadaním požadovaného názvu do poľa Kúpiť doménu. Po kliknutí na tlačidlo Kúpiť dôjde k overeniu dostupnosti domény. Pokiaľ bude doména voľná, objaví sa dialógové okno s výberom ďalšieho postupu. Vyberte si možnosť Kúpiť a pokračujte. Prejdete automaticky na ďalšiu stránku. V tej si môžete vybrať dobu platnosti domény, prezriete si cenu domény a pod. Potom prejdete k poslednému kroku, ktorým je zadanie vašich fakturačných/kontaktných údajov.

Akonáhle doménu zaplatíte, objaví sa vám v editácii a môžete si u nej napríklad nastaviť tvar (zobrazovať s www alebo bez). Pokiaľ máte viac domén, môžete si navyše vybrať tú doménu, ktorá bude tzv. hlavnou doménou.

Nasmerovanie domény

Ak už vlastníte doménu II. rádu a chcete ju nasmerovať na svoje stránky, postupujte rovnako ako v prípade pridania domény a ďalej potom podľa inštrukcií. Viac informácií nájdete vo špeciálnom témate.

E-mail

Ak máte vlastnú doménu II. rádu, môžete si v sekcii E-mail jednoducho vytvoriť nové e-mailové adresy. Stačí zadať požadovaný názov (a pokiaľ máte viac domén, tak vybrať doménu) a kliknúť na tlačidlo Pridať.

Môžete pridať až 5 e-mailových adries pre každú doménu. Pokiaľ chcete navýšiť tento limit, kontaktujte našu technickú podporu - podpora@estranky.sk.